Extra

Mark Zuckerberg több száz millió dollárért vett magának egy óriási jachtot

Zuckerberg egy 300 millió dolláros (körülbelül 108 milliárd forintot érő) megajachtot vásárolt, amely a napokban kötött ki az Egyesült Államok partjainál.

Állítólag 40. születésnapja előtt Mark Zuckerberg egy 300 millió dolláros megajachttal ajándékozta meg magát, amelyet Launchpadnek neveztek el. A megdöbbentő, közel 118 méter hosszú  hajót a floridai Fort Lauderdale állambeli Port Evergladesben fotózták le, miután a hét elején megérkezett a kikötőhelyéhez – jelentette csütörtökön a The Sun.  

Meta founder and CEO Mark Zuckerberg speaks during Meta Connect event at Meta headquarters in Menlo Park, California on September 27, 2023. (Photo by JOSH EDELSON / AFP)
Fotó: AFP

A SuperYacht Times szerint a luxushajó elegáns külsejét az Espen Oino International tervezte, a megajacht acéltesttel és alumíniumfelépítménnyel büszkélkedhet. A beszámolók szerint a Facebook-vezér hajója a világ 45. legnagyobb jachtja, amelyet egy franciaországi székhelyű cég tervezett. A lélegzetelállító hajón egy helikopterleszálló is van, 

a 2022-ben épült hajó fedélzetén 24 vendég kényelmesen is elfér, a jacht 48 fős legénységet igényel, és állítólag évi 30 millió dollárba kerül a karbantartása és a használata. 

 

A hajó állítólag Floridába utazott, miután különleges behozatali engedélyt kapott néhány héttel Zuckerberg születésnapja előtt, május 14-én. Zuckerberg jachtja mindössze 10 méterrel rövidebb, mint a másik milliárdos, Jeff Bezos 127 méter hosszú megajachtja, a Koru, amelyet az Amazon főnöke 500 millió dollárért vásárolt.

 

luxushajó jacht mark zuckerberg
Kapcsolódó cikkek