Eladó az az Andrássy úti épület, amelyben korábban a Gattyán György milliárdos üzletember érdekeltségébe tartozó Il Bacio di Stile nevű luxusáruház működött – írta meg az Index.  

Árulják az Andrássy úti épületet, amelyben Gattyán György luxusáruháza működött / Fotó: Gattyán György / Facebook

A  háromemeletes komplexumban 30 felsőkategóriás márka üzletet, egy kávézót és egy étteremet foglalt magában. 

Az Andrássy úton található Il Bacio di Stile 2012 szeptemberében nyílt meg, a beruházás mintegy ötmilliárd forintba került. Kétéves működés után 2015-ben zárt be Magyarország egyetlen luxusáruháza.

Gattyán György, a többségi tulajdonos Docler-csoport alapítója nem finanszírozta tovább a veszteségesen üzemelő áruházat. A hivatalos ok egyebek mellett az igencsak megcsappant turistaforgalom és a költséges üzemeltetés volt. Az Il Bacio Kft. a közel száz alkalmazott többségét csoportos létszámleépítés keretében elbocsájtotta. 

Gattyán György luxemburgi központú cégcsoportja, a Docler Holding továbbra is növekedésben van: 2022-es éves forgalma 449 millió euró volt, és 2023-ban tovább növekedett, még mindig elsősorban az erotikustartalom-szolgáltató Jasmin.com-nak köszönhetően. A milliárdos közben 2023 májusában eladta a Kodolányi János Egyetem fenntartói jogát. Gattyán még 2020 márciusában három évre vállalta az egyetem fenntartását, cégénél pedig úgy vélik, teljesítették is a kitűzött célokat. 

Gattyán 2022 elején megvette a frisshirek.hu nevű portált, a Frisshírek Médiacsoport élére pedig Havas Henriket nevezeték ki.