BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Halálos áldozata is van a Belgiumot megbénító viharnak

Egy csecsemő életét vesztette Brüsszelben, amikor a Belgiumon áthaladó hatalmas vihar elérte a fővárost. Orkánerejű szél és heves esőzés bénította meg az országot. A vihar épületeket rongált meg és több helyen ellehetetlenítette a közlekedést.

Óránként több mint száz kilométeres széllökésekkel rendkívüli vihar vonult végig Belgiumon kedd este, Brüsszelben egy csecsemőre rázuhant egy leszakadt faág, a két hónapos gyermek a helyszínen életét vesztette – közölték a helyi hatóságok az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió internetes oldalának szerdai tájékoztatása szerint.

vihar
Belgium
Hatalmas vihar csapott le Belgiumra, halálos áldozata is van / Fotó: AFP

A beszámolók szerint az országon végigvonuló, orkánerejű szelet heves esőzés kísérte. A felhőszakadás áradásokat okozott országszerte. A hömpölygő víz aluljárókat öntött el, fákat döntött ki, ágakat szakított le, jelentős közlekedési fennakadásokat okozott. Több utat és számos aluljárót lezártak a forgalom elől, a tömegközlekedés több vonalon megszakadt vagy akadozott. A közparkok legtöbbjét lezárták.

A tűzoltókat tucatnyi helyszínre riasztották országszerte. 

Egy bevásárlóközpont teteje beszakadt a kelet-flandriai Brakelben, két embert ki kellett menteni a romok alól 

– erősítette meg Stefaan Devleeschouwer, a település polgármestere. Heffen településen a helyi templom tetőzetét teljes egészében elsöpörte a szél.

A rossz időjárás különösen a belga fővárosban okozott nagy károkat, a csecsemő is ott vesztette életét. A Brüsszel Uccle nevű városrészében található Wolvendael parkban bekövetkezett halálesetet Boris Dillies, a kerület polgármestere szerda reggel erősítette meg.

Elmondta: a tragédia 16 óra után történt, noha a vihart csak 17 óra utánra várták. A park lezárását is ekkorra tervezték. Az anya, aki gyermekével sétált a parkban, segítséget hívott, miután a hirtelen jött viharban rájuk szakadt az ág, de az időjárási viszonyok miatt a segítség megérkezése hosszabb ideig tartott. A közeli kórházban már nem tudták megmenteni a gyermek életét – közölte a polgármester az RTBF beszámolója szerint.

Mabisz: évtizedes rekordot dönthetnek a viharkárok idei kifizetései

Az idei viharszezonban várhatóan megdőlhetnek a tavalyi rekordösszegű kárkifizetések, hiszen az eddig beérkezett számlák összege már a félidőben jóval meghaladja a tavalyi négy hónap időarányos részét. Mutatjuk, hol volt a legtöbb káresemény.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.