Teljes hírzárlatot rendeltek el a hétvégén bajba jutott és azóta kiderült, sajnálatosan   elhunyt magyar barlangi búvár ügyében. A 42 éves Mede Márton még vasárnap került bajba, a mentésbe hétfőn beszállt a Terrorelhárítási Központ (TEK) is, amely kedd este közölte: már csak a búvár holttestét találták meg a Kossuth-barlangban. 

Holtan találták az eltűnt magyar barlangi búvárt

Egyelőre még nem tudni, hogy felszínre tudják-e hozni a férfi holttestét.

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat szerdán közleményt adott ki a Facebook-oldalán az üggyel kapcsolatban. Ebben arról írnak, hogy a szolgálat több barlangi mentő- és búvárszervezettel vállvetve vasárnap óta szervezi és végzi a Kossuth-barlangban történt balesettel kapcsolatos kutató és mentő feladatokat a barlangban. Barlangi mentőbúvárok, barlangi mentők és önzetlenül segítő civilek 3. napja folytatnak testileg és főleg lelkileg megerőltető munkát extrém körülmények között. A mentésbe hétfő este a nagyszámú önkéntesen kívül bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ – logisztikai és szervezési segítségével támogatja a barlangban dolgozó szakemberek munkáját. A TEK helyszínen tartózkodó vezetője a mentéssel kapcsolatosan hétfőn teljes hírzárlatot rendelt el.

Amint a Terrorelhárítási Központ feloldja az általunk végzett munkával kapcsolatos hírzárlatot, úgy szívesen tájékoztatunk minden érdeklődőt a mentési folyamatok aktualitásairól, eredményeiről, és szívesen válaszolunk a rengeteg hozzánk befutó kérdésre is

– olvasható a közleményben.