BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elindultak a Patriot-rakétarendszerek Lengyelország felé – videóval

Elindultak a németországi Patriot-rakétarendszerek Lengyelország felé. A konvojról a Nexta hírügynökség töltött fel videót. A német védelmi minisztérium novemberben ajánlotta fel a NATO keleti határvidékének védelmét szolgáló támogatást, miután az orosz támadás ellen védekező Ukrajna felől érkező rakéták csapódtak be Lengyelországban. Az ukrán határ térségében egy falunál, Przewodównál történt robbanásban két ember meghalt.

Varsó először azt kérte, hogy Németország inkább Ukrajnának küldjön Patriot-rendszert, de Berlin nem értett egyet a javaslattal. Mariusz Blaszczak, a lengyel szaktárca vezetője végül közölte, hogy csalódottan vették tudomásul a német elutasítást, magát a támogatást viszont elfogadják, és meg is kezdik az egyeztetést a légvédelmi rendszerek lengyelországi telepítéséről.

Csak majdnem csodafegyver – hozhat-e fordulatot az ukrajnai háborúba a Patriot-rendszer?

Újabb erős fegyvert kap az Oroszország elleni harchoz Ukrajna.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.