Hírek

Riadó: rendőrök lepték el a kárpátaljai iskolákat

Nem valakit keresnek: reggel olyan riasztás érkezett. amit nem hagyhattak figyelmen kívül.

Pénteken reggel óta egyenruhások lepték el Kárpátalja iskoláit, a Kárpáti Igaz Szó írt a nem mindennapi akció okáról. Az okot a megye rendőrségének szóvivője mondta el a Szuszpilnye nevű portálnak.  

Pénteken reggel 8 óra 10 perckor elektronikus levelekben érkeztek figyelmeztetések bizonyos címekre arról, hogy a megye oktatási intézményeiben valaki bombákat helyezett el. Emiatt küldték ki az iskolákba az egyenruhásokat, hogy alaposan vizsgálják át az épületeket.

A portál később arról tájékoztatott, hogy a rendőrök nem találtak robbanószerkezetet vagy gyanús anyagokat.

Egyébként az oktatási minisztérium a hadiállapotra való tekintettel azt javasolta, hogy az ukrajnai iskolákban június 16-án érjen véget a tanév, de Kárpátalján általában két héttel hosszabbítanak. 

A Vszeoszvita nevű portál szerint az évzáró ünnepség formájába a katonai hatóságok is beleszólhatnak. Alapszabály az évzárókon és az érettségi banketteken is, hogy be kell tartani a háborús óvintézkedéseket, vagyis ha légiriadó van, akkor az ünneplőknek le kell vonulniuk az óvóhelyre. Ahol nincs óvóhely, vagy a háborús helyzet miatt akadályozott a személyes jelenlét, online is le lehet bonyolítani az évzárót.

 

 

 

Szuszpilny Kárpátalja iskola
Kapcsolódó cikkek