Hírek

Új üzemcsarnokkal bővült a Schnaider Polymetall

Közel 300 millió forintos beruházásból készült el a Schnaider Polymetall Kft. bélapátfalvi gyártóüzeme, amelyben üzemcsarnokok bevilágítására alkalmas műanyag paneleket állítanak elő – közölte kedden a vállalat. A beruházáshoz közel 184 millió forint feltételesen vissza nem térítendő uniós és hazai támogatást kapott a társaság.

A Schnaider Polymetall Kft. (2010-ig Schnaider Plastik Kereskedelmi Kft.) 1998-ban alakult magyar tulajdonban lévő kis- és nagykereskedelmi cég a hazai polikarbonát piac meghatározó szereplője. Üregkamrás és tömör polikarbonát lemez mellett műanyag nyílászáró-kiegészítő termékekkel, 2010-től pedig alumínium- és acélipari alapanyagok kereskedelmével foglalkozik.

Schnaider Péter ügyvezető úgy nyilatkozott, hogy a társaság 25 év nagykereskedelmi tapasztattal a háta mögött lépett be a gyártás területére, ezzel kiegészítve működési profilját. 2019-ben  megvásárolták a Bélapátfalvai Ipari Parkban működő Primervill Kft.-t. A 1500 négyzetméteres üzemcsarnokot modernizálták és átalakították. Az üzemben elsősorban épületek, csarnokok bevilágítására alkalmas műanyag paneleket gyártanak majd. A beruházás részeként két targoncával, egy présgéppel és lapszabászgéppel bővült az eszközpark.

A nyilvánosan elérhető adatok szerint a cég árbevétele 2022-ben 1,619 milliárd forintra emelkedett az előző évi 1,433 milliárd forint után. Az adózás utáni eredmény a vizsgált időszakban 28,756 millió forintról 99,417 milliárd forintra nőtt.

 

 

gyártóüzem Schnaider Polymetall Kft Bélapátfalva beruházás üzemcsarnok
Kapcsolódó cikkek