Hírek

Szijjártó Péter megnyugtató választ kapott libanoni kollégájától

Szijjártó Péter telefonon egyeztetett az izraeli helyzetről a libanoni külügyminiszterrel, akivel egyetértettek abban, hogy meg kell akadályozni egy új front megnyitását a Közel-Keleten.

Pénteken újraindultak a harci cselekmények a Gázai övezetben, és a közel-keleti biztonsági helyzet továbbra is aggodalomra ad okot világszerte – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter a libanoni külügyminiszterrel egy korábbi képen.
Fotó: MARTON_KIRALY

Szijjártó Péter bejegyzésében hangsúlyozta, hogy 

a legfontosabb cél továbbra is az eszkaláció elkerülése, annak megakadályozása, hogy a terrorellenes műveletek országok közötti háborúvá alakuljanak át.

A tárcavezető telefonon egyeztetett a helyzetről Abdallah Bouhabib libanoni külügyminiszterrel, akivel egyetértettek abban, hogy minden lehetséges erőfeszítést meg kell tenni azért, hogy ne nyíljanak újabb frontok Izraelben vagy annak szomszédságában.

A magyar külügyminiszter örömtelinek nevezte, hogy a libanoni kormány is a helyzet eszkalációjának megakadályozásában érdekelt.

A kiújult harcok ellenére is folytatódnak a tárgyalások Izrael és a Hamász között

Véget ért a tűzszünet, folytatódik a harc az izraeli védelmi erők és a Hamász terrorszervezet tagjai között. Újra légitámadásokra és evakuációra lehet számítani a Gázai övezetben, ennek ellenére folytatódnak a tárgyalások Katar és Egyiptom közvetítésével.

 

 

izraeli háború Szijjártó Péter Libanon egyeztetés
Kapcsolódó cikkek