BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rejtélyes pártfogó küld Patriot rakétákat Ukrajnának

Patriot rakéták érkeznek Kijevbe. Hollandia egy másik, meg nem nevezett országgal közösen küld fejlett fegyvereket Ukrajnának. A holland védelmi miniszter azt mondta, a rejtélyes támogató majd felfedi magát.

Hollandia egy másik országgal közösen Patriot légvédelmi rakétákat küld Ukrajnának – jelentette be Kajsa Ollongren holland védelmi miniszter.

zelenszkij Patriot
háború
ukrán
Ukrajna
Hollandia egy meg nem nevezett nemzettel közösen küld Patriot rakétákat Ukrajnának / Fotó: AFP

Az illetékes nem nevezte meg, hogy mely országgal szállítják majd közösen a légvédelmi rakétákat, mint mondta: azt majd a másik ország hatóságai jelentik be. 

A holland védelmi minisztérium vezetője azt sem árulta el, hogy mikor kerül sor a rakéták átadására.

Putyin figyelmeztette Dél-Koreát: nagy hibát követnének el, ha felfegyvereznék Ukrajnát

Az orosz államfő szerint kénytelenek lennének támogatni Phenjant, ha Szöul Ukrajna katonai támogatása mellett döntene. Putyin hangsúlyozta, hogy amennyiben Dél-Korea úgy döntene, hogy felfegyverzi Ukrajnát, Oroszország kénytelen lenne Szöul számára kellemetlen döntéseket meghozni.

Az Egyesült Államok a napokban jelentette be, hogy más országoknak ígért légvédelmi rakétákat irányít át Ukrajnának, hogy felgyorsítsa a szállításokat az ukrán haderő számára. John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője szerint Patriot rakéták százai juthatnak el így az ukrán haderőhöz. A döntés indokaként azt hangoztatta, hogy Ukrajnának sürgősen és azonnal szüksége van a szóban forgó kiegészítő katonai képességekre az orosz légitámadásokkal szembeni védekezéshez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.