Közélet

Orbán: a kiskunlacházi gyilkosság fordulópontot jelent

Orbán Viktor szerint hónapról-hónapra rosszabb a közbiztonság, az emberek félnek kimenni az utcára. A Fidesz elnökének közleményét csütörtökön juttatta el a párt sajtóirodája az MTI-nek.

Az ellenzéki pártelnök szerint az utóbbi időkben történt brutális bűncselekmények átlépték a képzeletbeli Rubicon határát, a napokban történt kiskunlacházi gyilkosság pedig egyenesen fordulópontot jelent a hazai közéletben - számol be a Reggel.hu az MTI alapján. A helyzet javítása elképzelhetetlen a rendőrség megerősítése nélkül – szögezte le a Fidesz elnöke.

Szerinte a rendőrség leépítése nem mehet tovább: több rendőrre, új rendőrőrsökre, a körzeti megbízotti hálózat újraépítésére van szükség. A tapasztalt, nyugdíjba vonult szakembereket ennek érdekében vissza kell hívni, ellenkező esetben a törvénytelenség, a bűnözés lesz úrrá Magyarországon. A változtatásokhoz pénz kell. Orbán szerint ez 3 milliárd forintba kerülne, ami a rendészeti tárcánál meglévő források átcsoportosításával előteremthető. A Fidesz egyik költségvetési módosító javaslatában meg is jelent az elképzelés, a kormány azonban nem fogadta el az indítványt.

Mint ismert, Kiskunlacházán egy 14 éves helybéli lányt gyilkoltak meg. Jóllehet egyelőre nem tudni, ki követte el a gyilkosságot, a település független polgármester nem rejtette véka alá véleményét a gyilkosságot követően tartott felvonuláson. „Kiskunlacházán elég volt a roma erőszakból!” – közölte a több ezres tömeg előtt.

közbiztonság Kiskunlacháza Orbán Viktor
Kapcsolódó cikkek