Közélet

Újabb miniszteri biztost nevezett ki a kormány

Márton Attilát, a Fidesz parlamenti képviselőjét nevezte ki a légi közlekedés fejlesztésével kapcsolatos miniszteri biztosi feladatok ellátására Fellegi Tamás – tudta meg az Index. A kinevezés december 18-ig szól. Márton Attila informatikus, közlekedési üzemszervező, 1994 óta Fidesz-tag, 1998 óta képviselő. Korábban informatikai és vállalkozásfejlesztési albizottságok elnöke, közlekedési albizottságok tagja volt.

Az Index információi szerint Márton Attilát, a Fidesz parlamenti képviselőjét nevezte ki a légi közlekedés fejlesztésével kapcsolatos miniszteri biztosi feladatok ellátására Fellegi Tamás.

Fellegi Tamás korábbi interjújában már közölte: az egész légi közlekedéssel, nemcsak az újra állami tulajdonba került Malévval, az ágazat fontossága miatt, egy önálló miniszteri biztos foglalkozik majd.

A miniszteri biztost június 18-i, tehát múlt péntekre visszamenő hatállyal nevezte ki Márton Attila személyében. A miniszteri biztos tevékenységét díjazás nélkül látja el, tevékenységét a nemzeti fejlesztési miniszter irányítja.

Márton Attila 1994 óta a Fidesz tagja, 1998 óta parlamenti képviselő. A 47 éves politikus az első képviselői ciklusában még a párt Hajdú-Bihar megyei listájáról szerzett mandátumot, 2002 óta háromszor jutott be a hajdúszoboszlói egyéni választókerületből a parlamentbe, az idei választáson 57 százalék körüli eredményt ért el.

Malév kormány márton attila miniszteri biztos
Kapcsolódó cikkek