Közélet

Megduplázta a Klik a vezetői fizetésére szánt pénzt

Hiába csökkent a létszám, tavaly több mint duplaannyit költött vezetői személyi juttatásokra a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, mint 2014-ben.

Tavaly több mint duplaannyit költött vezetői személyi juttatásokra a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), mint 2014-ben – derül ki a Magyar Nemzet összesítéséből. Míg tavalyelőtt 590 millió forint ment a vezetőkre, ez 2015-ben már több mint 1,3 milliárdot tett ki.

Ha a vezetők számát az összes többi, a szervezetnél dolgozó kormányzati tisztviselőével együtt vizsgáljuk, akkor is látványos a növekedés a személyi juttatásoknál. A szervezet saját adatai szerint bár tavalyelőtt hozzávetőleg 2350 főnyi tisztviselőre költöttek 6,8 milliárd forintot, ez a szám 2015-re már közel 8,5 milliárdra ugrott.

A lap kérdésére, hogy mi indokolta azt, hogy bár 2015-re csökkent a kormányzati tisztviselők száma, mégis közel kétmilliárd forinttal többet költöttek rájuk, a Klik annyit válaszolt: a béreket minden foglalkoztatott esetében a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően állapították meg.

KLIK oktatás fizetés
Kapcsolódó cikkek