Közélet

Lépett a kormány szemétszállítás-ügyben

A kormány 26,4 milliárd forintot csoportosít át az idei költségvetésben a hulladékgazdálkodási gazdálkodások ellátására, közben a katasztrófavédelem átvette a Zöld Híd kft.-től a szemétszállítás koordinálását több mint száz településen.

A katasztrófavédelem átvette a Zöld Híd kft.-től a szemétszállítás koordinálását 116 Pest és Nógrád megyei településen – mondta el a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Pogácsás Tibor közölte: a cég munkatársai felvették a munkát, így szerda reggel már a katasztrófavédelem koordinálásával kezdődhetett meg a szemét elszállítása.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A díjak nem emelkednek, továbbra is az eddigi árakon végzik a szolgáltatást – tette hozzá.

Korábban a hulladékgazdálkodási cégek kedvük szerint emelték az árakat, aminek a kormány véget vetett a rezsicsökkentés keretében, a fix ár bevezetésével – jelentette ki. Ez természetesen szervezeti és működési racionalizálást kívánt a cégektől; sok cég ezt megtette, ám van, amelyik nem – tette hozzá.

Megelégelte a tétlenséget a kormány

A kormány 26,4 milliárd forintot csoportosít át az idei költségvetésben a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatok ellátásához egy keddi kormányhatározat szerint – derül ki a Magyar Közlönyből.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden arról beszélt, hogy a kormány biztosítja a szemétszállítást és fenntartja a rezsicsökkentést. Az államtitkár szerint felháborító, hogy a Zöld Híd Nonprofit Kft. nem látja el szerződésben vállalt feladatát, nem szállítja el a szemetet több mint 100 településről és a megbízást sem adja át.

Az ország összesen 116 településen állt le a szemétszállítás múlt héten, miután a Zöld Híd szemétszállító cég alulfinanszírozottságra hivatkozva nem tudja elvégezni feladatát.

szemétszállítás katasztrófavédelem Zöld Híd kft.
Kapcsolódó cikkek