Közélet

Felvonult a TEK a határon

A Terrorelhárító Központ egységei még az éjszaka elindultak az osztrák határszakaszra.

A Terrorelhárítási Központ megerősítette az osztrák-magyar határ védelmét, a magyar hatóságok együttműködnek az osztrákokkal a bécsi terrortámadás felderítésében

– mondta Kontrát Károly belügyi államtitkár a parlamentben.

Az Infostart beszámolója szerint az osztrák-magyar határon szigorított ellenőrzést vezettek be, a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységgel, páncélozott gépjárművekkel van jelen a határon. Szűrik a Magyarországra érkező személyeket.

Fotó: MTI / Marjai János

A magyar hatóságok és szolgálatok folyamatosan figyelemmel kísérik a magyarországi terrorfenyegetettséget, és haladéktalanul megteszik az szükséges intézkedéseket a magyar emberek biztonsága érdekében.

Hozzátette: jelenleg

a legnagyobb veszélyt a magányos elkövetők jelenthetik, felderítésükre mesterséges intelligenciát is alkalmaznak,

de jelenleg ilyen veszélyről nincs tudomása a magyar hatóságoknak.

Lövöldözés volt hétfő este egy zsinagógában Bécs belvárosában, ennek nyomán nagyszabású rendőrségi művelet indult. A bécsi kórházakban 17 sebesültet ápolnak, közülük legkevesebb hat ember állapota súlyos. A terrortámadás egyik kórházban ápolt civil sérültje, egy nő életét veszítette, ezzel négyre nőtt a merénylet civil áldozatainak száma. Az osztrák belügyminisztérium szerint a 20 éves merénylő egyedül nyitott tüzet az emberekre.

 

TEK határ Bécs terror
Kapcsolódó cikkek