Közélet

Nyomkövetőt kapott Bige László

A jogerős döntés értelmében nem tartóztatta le, igaz, nem is helyezte szabadlábra a milliárdos üzletembert.

Nem rendelte el a milliárdos Bige László letartóztatását, de nem is oldotta fel az ellene elrendelt kényszerintézkedést a Nyíregyházi Törvényszék mint másodfokon eljáró bíróság – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint

az üzletember bűnügyi felügyelet alatt marad, tartózkodási helyét csak engedéllyel hagyhatja el és nyomkövetőt köteles viselni.

Fotó: Balázs Attila / MTI

Bige Lászlót tavaly december 15-én vették őrizetbe, az ügyészég 800 millió forintos vesztegetéssel gyanúsítja az üzletember, mivel leértékelten adott el jó minőségű műtrágyát nagykereskedőknek, akik aztán azt piaci áron értékesítették tovább, a hasznon pedig osztoztak a vállalkozóval. Ezzel a saját cégét, a piacon vezető szerepet játszó Nitrogénművek Vegyipari Zrt.-t károsította meg. A társaság akkor közleményben állt ki az őrizetbe vett tulajdonos-vezető mellett.

A milliárdos üzletember ellen már folyik egy hasonló eljárás, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészsége 135 millió forintos vesztegetéssel vádolta meg, és börtönbüntetés kért, ami felfüggesztettel megúszhat, ha elismeri bűnösségét.

Bige László vagyonát 2020-ban 112 milliárd forintra becsülte a 100 Leggazdagabb magyar című kiadvány, az üzletember ezzel az összeggel a tizedik leggazdagabb ember lett Magyarországon.

 

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek