Közélet

Megtartották az első szabadtéri koncertet az oltottaknak Izraelben

Az újranyitás keretében a zöld igazolvánnyal rendelkezők már részt vehetnek a kulturális eseményeken is. Nurit Galron koncertje volt az első alkalom.

Precedens értékű volt az első szabadtéri koncert szerda este Izraelben a normális életvitelünkhöz való visszatérésben – írja a Reuters.

Az izraeli énekesnő, Nurit Galron koncertjét nagy érdeklődés övezte a Yarkon Parkban, sokan most mozdulhattak ki először igazán otthonaikból.

A koncerten olyan személyek vehettek részt, akik rendelkeznek „zöld igazolvánnyal”, amelyet azok kaphatnak meg, akik már egy héttel korábban mindkét vakcinát beadatták maguknak vagy felépültek a betegségből és immunitással rendelkeznek. A bérletek a teljes oltástól számítva hat hónapig érvényesek.

Fotó: Jack Guez/AFP

„Védelmet és kényelmet nyújt a beoltott emberek között ülni” – nyilatkozta várakozással telve a közönség soraiból Doron Zicher nyugdíjas. Elmesélte azt is, hogy miután egy évet töltött otthonában elszigetelten, nagyon jó érzés volt kimozdulnia és a kultúrával feltöltekezni.

Izrael egészségügyi tisztviselői, akik a Pfizer-BioNTech oltóanyag használatának gyors bevezetésével élen járnak a világon, remélik, hogy a jól működő rendszer ösztönzően hat majd másokra is, akik még nem hisznek az oltásban.

Az edzőtermek, az uszodák, a színházak és a szállodák egyelőre csak a zöld igazolvánnyal rendelkezők számára látogathatók, de az ő esetükben is ellenőrzik a létszámot és a társadalmi távolságtartás szabályait.

https://www.facebook.com/NuritGalronOfficial/videos/449276266217409

Újranyitott Izrael

Izrael vasárnap újra megnyitotta gazdaságát, beleértve a bevásárlóközpontokat és a szabadidős létesítményeket. A kormány szerint a rutinhoz való visszatérés megkezdését a lakosság majdnem felének beadott koronavírus vakcinák tették lehetővé.

 

 

Izrael vakcina szabadtér zöld igazolvány koncert
Kapcsolódó cikkek