Kiderült, mi lesz a Facebook új neve. A techóriás a Meta névre keresztelte át magát – írja a Bloomberg. Az új névhez új vállalati arculat is társul, amely maga mögött kívánja hagyni az eddigi ballépéseket. A vállalatot a közelmúltban rengeteg kritika érte az eddig eltitkolt, de napvilágra került kutatás eredményei miatt, amely részletesen kifejti, hogy a Facebook szabályai hogyan kedveznek az eliteknek, platformjai negatív hatással vannak a tinédzserek mentális egészségére, hogy az algoritmus dühössé tette a felhasználókat, illetve a drogkartellek és az embercsempészek nyíltan használják a Facebookot.

Fotó: Shutterstock

Magát a platformot nem nevezik át, a cég nevét viszont igen, amely a Zuckerberg-féle Metaverzumra utal. A Facebook mellett a Meta alá fog tartozni az Instagram és a WhatsApp is.

„A Metaverzum a következő határ” – fogalmazott a bejelentést követően Mark Zuckerberg a Facebook Connect konferenciáján.

A techguru egy másik univerzumot álmodott meg, amelyben egy headsettel a fején mindenki virtuálisan kommunikál egymással.