Ideiglenesen szünetelteti az orosz fiókokat és nem ad teret orosz alkotóknak az OnlyFans – írja a The Verge.

Az előfizetéseken alapuló, szexmunkások által is kedvelt oldal korábban a szankciók ellenére is lehetővé tette, hogy az orosz fiókok pénzükhöz jussanak. Februárban ugyan rövid időre ezt elvesztették, ám később a platform arról beszélt, hogy amíg megoldhatók a fizetések, addig támogatni kívánják az orosz alkotókat.

Fotó: NIKOLAS KOKOVLIS / AFP

Csütörtökön azonban már arról tájékoztatott az OnlyFans, hogy az orosz fiókok nem kapják meg a pénzüket, mivel az újabb szigorítások az orosz pénzügyi rendszerrel szembeni szankciók terén ezt nem teszik lehetővé. Az, hogy a fizetéseket korábban hogyan oldották meg, és épp most mi változott, egyelőre nem világos a hírek alapján.

Az Ukrajna ellen indított támadás óta az orosz alkotók egyre több platformon veszítették el helyüket. Márciusban az Etsyn tűnt el számos hímzett anyagokat kínáló dizájner, miután a platform betiltotta az orosz üzleteket, de az Instagram orosz betiltása vagy a Google tilalma az orosz reklámokkal kapcsolatban szintén sok olyan oroszt érintett, akik online kerestek pénzt.