Közélet

Az utcán főznek és zuhanyoznak a luhanszkiak

Kilőtték-kibombázták a közszolgáltatásokból a luhanszk megyeieket, emiatt az életüknek az a része is már az utcán zajlik, amit békében az otthonunkban tartunk.

A kelet-ukrajnai Luhanszk megye ötvenezer lakosa áram- és vízellátás nélkül maradt a háborús pusztítás következtében, a távközlés is akadozik, három településen pedig csak részben maradt meg a gázszolgáltatás az ukrán megyei katonai közigazgatás sajtószolgálatának tájékoztatása szerint, amelyet a Kárpáti Igaz Szó idéz

SIEVIERODONETSK, UKRAINE - MARCH 14, 2022 - Women cook food on an open fire in the street as the city remains without electricity and heat supply since March 5th, Sievierodonetsk, Luhansk Region, eastern Ukraine (Photo by Albert Koshelev/Ukrinform/NurPhoto) (Photo by Albert Koshelev / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Albert Koshelev / NurPhoto via AFP

A közlemény szerint a megyében

szerdán az ellenséges erők megsemmisítették az utolsó működő transzformátor-állomást, ennek következtében a régióban teljesen megszűnt az áramszolgáltatás.

Ahol szünetel a gázszolgáltatás, a helyiek tüzeket raknak a szabadban, és ezeken főznek.

Központi vízellátás már régen, egy hónapja nincsen a megyében. A városiak a tömbházak mellett alakítottak ki zuhanyozófülkéket, amelyekhez a vizet a katasztrófa-elhárítás munkatársai szállítják.

Az ivóvizet lajtoskocsikkal hordják, a falusiak pedig a kútjaikat használják – írta a hírportál.

 

 

áramellátás háborús pusztítás vízellátás Luhanszk közszolgáltatások
Kapcsolódó cikkek