Boris Johnson szerint az orosz hadsereg hamarosan kifogyhat a katonákból és a fegyverekből

– írja a Business Insider. A brit miniszterelnök a brit hírszerzés információira hivatkozta nyilatkozta ezt a sajtónak.

Johnson úgy látja, hogy Oroszország elveszítheti lendületét a katonai invázió során Ukrajnában, amely végső soron bukáshoz is vezethet.

An artwork featuring Prime Minister of UK Boris Johnson is displayed at the National Museum of the History of Ukraine in Kyiv, Ukraine on June 21, 2022.( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Kunihiko Miura / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
Festmény Boris Johnsonról Kijevben; Fotó: Kunihiko Miura / The Yomiuri Shimbun via AFP

Arról is beszélt, hogy egyeztetni fog a G7-országokkal, hogy még több katonai felszereléssel segítsék Ukrajnát a védekezésben, akik számára sorsfordító lehet a most következő időszak.

Johnson szerint néhány hónapon belül kimerülhetnek Oroszország erőforrásai, és már nem lesz kapacitásuk a végső küzdelemre.

This handout photograph released by the General Staff of the Armed Forces of Ukraine on March 27, 2022 shows Russian tank destroyed following a battle in the town of Trostyanets, Sumy region. (Photo by Handout / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / AFP)
Fotó: General Staff of the Armed Forces of Ukraine / AFP

A brit miniszterelnök azt mondta, már az is az ukránok győzelmének lenne tekinthető, ha visszaállna a február 24-e előtti állapot, vagy kivonulnának az oroszok.

Bevették az oroszok Toskivkát, már Liszicsanszkot lövik, nagy bajban az ukránok

Innen már csak egy kőhajításnyira van Liszicsanszk, meg is indult a város ostroma, ha ez a település is elesik, elbukik Szeverodonyeck.