Közélet

Újabb orosz tábornokot öltek meg Kelet-Ukrajnában

Az orosz állami média megerősítette a hírt. Ezzel tovább nőtt a magas rangú orosz tiszti áldozatok száma az Ukrajnában zajló háborúban - írta meg a Reuters.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hol és mikor ölték meg a katonai vezetőt. Az orosz védelmi minisztérium nem reagált az újságírók megkeresésére.

Az orosz csapatok egyre nagyobb erővel támadják Szeverodonyeck városát. Az elmúlt napokban arról lehetett hallani, hogy az inváziós erők már majdnem az egész várost elfoglalták. A hétvégén az ukránok ellentámadásba lendültek és állítólag a város felét sikerült visszafoglalniuk. Ezt a hírt a Reuters nem tudta ellenőrizni, de azt megerősítették, hogy az ukránok még mindig aktívak Szeverodonyeckben. Ez a város Luhanszk régió utolsó részben ukránok felügyelte területe. Az inváziós erők célja a háború negyedik hónapjában, hogy kiszorítsák az ukrán erőket a Donbasz térségből, és megszerezzék a teljes Luhanszk és Donyeck megyéket.

Russian attacks on Ukraine
Fotó: Anadolu Agency via AFP

Oroszországban államtitoknak minősülnek a katonai veszteségek, március 25-én fordult elő utoljára, hogy közzé tette volna a veszteségeit Ukrajnában. Ekkor azt közölték, hogy február 24 óta 1351 orosz katona esett el a harcokban.

A brit védelmi minisztérium ezzel szemben jóval nagyobb orosz veszteségekről számolt be. Azt írják, hogy az orosz csapatok rengeteg alsó- és közép beosztású tisztet vesztett a háborúban.

A harcok közben Ukrajna más területein is zajlik. A napokban hosszú idő után először érte rakétatámadás az ukrán fővárost, Kijevet.

 

 

Szeverodonyeck Kijev háború Ukrajna Oroszország
Kapcsolódó cikkek