Közélet

Hiába az ukrán ellentámadás, Putyin inkább szülinapot ünnepelt

Leghűbb szövetségesét és jó barátját, Aljakszandr Lukasenkát köszöntötte fel telefonon az orosz elnök. A beszélgetésen szóba került az ukrajnai helyzet is.

Születésnapján köszöntötte Aljakszandr Lukasenka belarusz elnököt Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök még úgy sem felejtette el jó barátja és legfőbb szövetségese felköszöntését, hogy jelenleg is öldöklő csatát vívnak seregei Ukrajnában, miután Kijev megindította ellentámadását a déli fronton, és több helyen is előrenyomulnak. 

Fotó: AFP

A TASZSZ orosz hírügynökség szerint Putyin telefonon hívta fel a ma 68 éves Lukasenkát, hogy gratuláljon neki születésnapján. Előtte már hivatalos táviratban is felköszöntötte kollégáját. Ebben külön kiemelte Lukasenka közbenjárást, amely nélkül ma nem lenne ennyire baráti, sőt testvéri a viszony Oroszország és Belarusz között. 

Fotó: AFP

A beszélgetésen az ukrajnai helyzet is felmerült, ám a TASZSZ arra nem tért ki, hogy pontosan mik hangoztak el, valamint Putyin és Lukasenka mit gondol az ukránok elindított ellentámadásáról. Az üzenetben a szokásos politikai frázisok mellett személyes jókívánságot is megfogalmazott az orosz elnök. 

 

Jó egészséget, boldogságot, jólétet és további sikereket kívánok 

 

– zárta sorait Putyin. 

 

orosz-ukrán háború Lukasenka születésnap Putyin
Kapcsolódó cikkek