Közélet

Már az orosz városokat támadják az ukránok, tömegsírra bukkantak Izjumnál

Valujki településen csapódtak be ukrán rakéták az oroszok szerint, egy ember meghalt. Közben előkerült egy tömegsír is Izjum városánál, ahol 440 holttestre bukkantak.

Tovább nyomulnak előre az ukrán hadsereg egységei Kelet-Ukrajnában, ahol szeptember elején indítottak váratlan offenzívát, óriási területeket foglalva vissza az orosz megszállóktól. Az ukrán hadsereg ráadásul nem állt meg itt, 

bár a határt nem lépték át, de már oroszországi városokat is lőnek. 

Fotó: AFP

A TASZSZ orosz hírügynökség pénteken azt írta a belgorodi kormányzóra hivatkozva, hogy a határtól néhány kilométerre lévő Valujkit lőtték ukrán rakétákkal. Az orosz légvédelem több lövedéket is leszedett, de így is volt olyan rakéta, amely elérte célját: megsérültek az áramszolgáltató épületei, és egy civil is meghalt a támadásban. 

Ezenfelül nyolc lakóház és autók is kigyulladtak a városban, ahol 30 ezren élnek. 

Közben a hírek szerint a napokban felszabadított Izjum mellett, egy erdőben tömegsírra bukkantak az ukránok. A CNN értesülései szerint 440 holttestet exhumáltak a sírokból, amelyeket mindössze fakeresztekkel és számokkal jelöltek. Az áldozatok többsége civil, arról nem tudni, hogyan vesztették életüket. Az ukránok vizsgálatot indítottak az ügyben. 

 

tömegsír Izjum orosz-ukrán háború
Kapcsolódó cikkek