BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már az oroszok utánpótlási útvonalait is elérik az ukrán ágyúk

A Szvatove és Kreminna közötti útszakasz az orosz sereg fő ellátási útvonala, mostantól egyetlen járművük sincs biztonságban.

Az ukrán támadó hadműveletek az északkeleti és a déli frontokon is eredményesen folytatódnak, és az ukrán tüzérség már az orosz hadsereg egyik kulcsfontosságú utánpótlási útvonalát is eléri – áll a brit katonai hírszerzés szerdán ismertetett friss helyzetértékelésében.

Ukrainian artillery unit fires with with a 2S7-Pion, a self-propelled gun, at a position near a frontline in Kharkiv region on August 26, 2022, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Ihor THACHEV / AFP) ukrán, tüzérségi, ágyú
Fotó: Ihor Thachev / AFP

A londoni védelmi minisztérium által közzétett elemzés szerint Ukrajna északkeleten, a harkivi térségben, az Oszkil folyótól keletre jelentős területek felett szilárdította meg ellenőrzését. Az ukrán alakulatok a folyótól húsz kilométerig terjedő mélységig, az orosz védelmi övezetben nyomultak előre a Szvatove városban lévő utánpótlási csomópont felé.

Ennek alapján nagyon valószínű, hogy Ukrajna tüzérségi eszközeinek nagy részével most már csapást tud mérni a Szvatove és Kreminna közötti útszakaszra,

még nagyobb terhet róva ezzel a keleti fronton tevékenykedő orosz egységek utánpótlási kapacitásaira – áll a brit katonai hírszerzés szerdai helyzetelemzésében.

London szerint az orosz vezetést nagy valószínűséggel aggasztja az a lehetőség, hogy a művelet élvonalában haladó ukrán egységek közelednek a Luhanszk megye határához. A brit katonai hírszerzés felidézi, hogy ezt a térséget Oroszország formálisan annektálta.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.