Florida kormányzója, Ron DeSantis elővigyázatosságból szükségállapotot hirdetett az állam 34 megyéjében hétfőn a szárazföldhöz közelítő Nicole trópusi vihar miatt. Sajtóközleménye arra kéri az érintett területeken élőket, hogy rendelkezzenek katasztrófatervvel, ha áradás által veszélyeztetett területen élnek, vagy olyan helyen, amelyet kitelepítés érinthet.

Mint írták, a jelen számítások szerint a vihar nem erősödik tovább, amikor szerda éjszaka eléri Florida tengerparti területeit az Atlanti-óceán felől.

A félidős választások előtti napon keltezett figyelmeztetés arról nem szól, hogy az érintett területeken élők tartózkodjanak a szavazáson való részvételtől.

A trópusi viharrendszer középpontja helyi idő szerint hétfő délelőtt mintegy 550 mérföldre keletre volt a Bahama-szigetektől, és nyugati-északnyugati irányba haladt. A Nemzeti Hurrikánfigyelő Szolgálat számításai szerint a vihar Floridában elérhet olyan területeket is, amelyeken szeptember végén az Ian hurrikán súlyos pusztítást okozott.