Közélet

Az ukránok rakétákkal támadták Donyecket

Az ukránok Grad sorozatvetőkből, rakétával támadtak a városban élő civilekre.

Az ukrán erők rakétákkal támadták csütörtökre virradóra az orosz ellenőrzés alatt álló Donyecket – számolt be a város polgármestere.

A Ukrainian soldier watches a self-propelled 220 mm multiple rocket launcher "Bureviy" firing towards Russian positions on the front line, eastern Ukraine on November 29, 2022, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by ANATOLII STEPANOV / AFP)
Fotó: Anatolij Sztepanov / AFP

Alekszej Kulezmin a Telegram üzenetküldő csatornáján közölte, hogy évek óta ez volt az egyik legnagyobb ukrán támadás a városuk ellen. Az elöljáró tájékoztatása szerint az ukránok Grad sorozatvetőkből negyven rakétával támadtak a városban élő civilekre. Az ukrán belövések következtében egy óvoda, egy orvosi rendelőintézet, nyolc lakóépület és egy bevásárlóközpont rongálódott meg.

Találat érte a helyi műszaki egyetem és a Szpaszo-Preobrazsenyszkij székesegyház kupoláját is. Az előzetes információk szerint öt ember megsebesült.

A köztársasági rendkívüli helyzetek minisztériumának közlése szerint a robbanások által keletkezett tűzben megsemmisült négy személyautó. A város központi kerületében nem voltak halálos áldozatok.

Korábbi hírek szerint, mindeközben hidrogénbombával felszerelhető interkontinentális ballisztikus rakétát állítottak silóba Közép-Oroszországban. A Yars RS-24 rakétarendszert a stratégiai rakétaerők napja alkalmából állították kilövőállásba.
 

 

orosz ukrán háború rakétatámadás Donyeck
Kapcsolódó cikkek