Közélet

Még sosem haltak meg ennyien Japánban Covidban

A szigetország szomorú új csúcsot jegyzett fel a járvány kapcsán pénteken.

Már a koronavírus-járvány nyolcadik hulláma pusztít Japánban, ahol pénteken 371-en haltak meg a vírus okozta betegségben. Ez a legsúlyosabb napi adat a pandémia kezdete óta a szigetországban.

Novel Coronavirus / clinic for COVI-19 patients in Japan A staff prepares for the patients of COVID-19 to wear protective clothing and put vinyl sheets at a clinic in Osaka City, Osaka Prefecture on November 15, 2022. In Japan, the number of patients is increasing again.( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Naoki Ueda / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP) Novel Coronavirus / clinic for COVI-19 patients in Japan
Fotó: Naoki Ueda/ AFP

Az előző csúcsot szeptember 2-án, a hetedik hullám idején jegyezték fel, amikor 347 áldozatot követelt egy nap alatt a betegség. Japánban idén január 1-je óta 36 ezernél is több halálos áldozatot követelt a koronavírus-járvány.

A legfrissebb adatok szerint pénteken 174 079 új fertőzöttet azonosítottak, ami egy hét alatt mintegy 20 ezres emelkedés. A kormány a koronavírus és az influenza terjedése elleni intézkedések megvitatására összehívott testületi ülésen úgy döntött: az ünnepi időszakban enyhe koronavírusos tünetekkel küzdőket arra kéri, hogy otthon gyógyuljanak.

Kato Kacunobu egészségügyi miniszter a megbeszélésen hangot adott aggodalmának mindazok miatt, akik ezekben a napokban betegednek meg, mivel számos egészségügyi központ zárva tart az ünnepek alatt Japánban.

 

koronavírus Japán
Kapcsolódó cikkek