Szélsebesen terjed Orbán Viktor magyar miniszterelnök posztja a Twitteren, amely az Európai Parlamentet nevetteti ki az egyre szélesedő korrupciós botrány miatt.

Budapest, 2022. november 18.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2022. november 18-án.
Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

A posztot hét óra alatt majdnem kétezren osztották meg és sok ezer tetszéskattintást kapott.

A Magyarországnak járó uniós pénzeket egyebek között a korrupció veszélyét emlegetve kívánta befagyasztani az Európai Parlament, és ez a vita tovább folyik, erre utalt a tweet.

A bejegyzés népszerűségét más politikusok posztjaihoz érdemes mérni. 

A magyar miniszterelnök csak két hónapja vált aktívvá a Twitteren, ahol az angol nyelven íródott posztjai sokkal elérhetőbbek a külföldi közönség számára, mint a Facebookon, amely a magyar közönség előtt jóval népszerűbb.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke jóval korábban indult Twitter-fiókja tizenháromszor annyi követőt szedett már össze, mint a magyar miniszterelnöké, de neki ebben a hónapban nem volt ilyen látogatott posztja. Legutóbb november 30-án vonzott ennél nagyobb figyelmet, amikor arról posztolt, hogy speciális bíróságot állítanak fel, amely felelősségre vonja Oroszországot az Ukrajnában elkövetett bűnökért. 

Abban az ügyben Von der Leyen offenzívában volt, a korrupciós ügyben azonban defenzívában. Hétfői sajtótájékoztatóján össztűz zúdult rá az újságírói kérdésekből arról, hogy alelnöke, Margarítisz Szkínász milyen viszonyt ápol a korrupciós ügyben érintett Katarral, de nem válaszolt ezekre – írta a Politico.

Brüsszeli korrupció, magyar nyakkendő- és mémdiplomácia az uniós pénzekről szóló döntés előtt

Az Európai Parlament elnökhelyettesét elérő korrupciós ügy megrengette Brüsszelt, miközben este folytatódik a magyar uniós pénzekért folyó csata.

Brüsszeli korrupció: Von der Leyen magára haragította az újságírókat

Zárolták a korrupciós ügybe keveredett görög uniós EP-képviselő vagyonát, az Európai Bizottság elnöke nem reagált a görög uniós biztos érintettségét firtató kérdésekre.