BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
HOCHUL, Kathy

Több ezer légi járatot töröltek a téli vihar miatt az Egyesült Államokban

Az elmúlt öt napban az Egyesült Államokban közlekedő bel- és külföldi légi járatok közül 18 700-at kellett törölni, a késést szenvedő járatok száma pedig ennek a sokszorosa volt.

Az Egyesült Államokban hétfőn is több mint 3400 légi járatot töröltek az időjárási körülmények miatt, miközben a New York állambeli Buffalo repülőterének zárlatát szerdáig meghosszabbították.

A karácsonyi utazási csúcsidőszakban hétfőn a járattörlések az Egyesült Államok szinte minden repülőterét érintették, a leginkább Denver, Atlanta, Las Vegas, Seatle, Baltimore és Chicago repülőtereit. A Southwest légitársaság járatainak kétharmada nem tudott felszállni.

HOCHUL, Kathy
Fotó: Delia Thompson

A hóvihar által leginkább sújtott New York állam nyugati részének központi repülőtere Buffalóban több napja nem üzemel, hétfőn már 125 centiméter hó borította a kifutópályákat, és a legújabb jelentés szerint szerdáig nem is tudják működőképessé tenni.

A helyi idő szerint hétfő esti adatok azt mutatják, hogy Erie megyében 28-ra nőtt a halottak száma, ami az állam történetében minden idők legtöbb áldozattal járó időjárási katasztrófájává teszi a hóvihart.

Kathy Hochul kormányzó telefonon egyeztetett Joe Biden elnökkel az igénybe vehető szövetségi forrásokról. Az állam vezetője Buffalo városában tett látogatásán közölte, hogy a településen gyakorlatilag egyetlen tűzoltóautó sem tud közlekedni a hóakadályok miatt, és továbbra is érvényben van a közlekedési tilalom a lakosságra.

Buffalo városában és környékén több ember azért halt meg, mert a mentők nem tudták időben ellátni őket, illetve napokig otthonukban vagy autójukban rekedtek.

Folyamatosan emelkedik a rendkívüli időjárás áldozatainak száma az Egyesült Államokban

A mentésbe a Nemzeti Gárda több száz embere is bekapcsolódott, a rendőrségnek vasárnap estig 500 alkalommal kellett bajba került emberek segítségére sietnie.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.