Közélet

Durva harcok Donyeck megyében: negyvenegy támadást vertek vissza az ukránok

Az orosz erők hétfőn hét légi- és tíz rakétatámadást hajtottak végre, a rakétacsapásokhoz legtöbbször Sz-300-as légvédelmi rakétákat használtak.

Az orosz erők hétfőn alapvetően három Donyeck megyei településre összpontosították támadó műveleteiket: Bahmutra, Avgyijivkára és Marjinkára – számolt be az ukrán vezérkar esti harctéri helyzetjelentésében.

Fotó: Aris Messinis

Az ukrán erők a jelentés szerint a nap folyamán 41 orosz támadást vertek vissza a felsorolt települések környékén. 

A vezérkar közölte, hogy hétfőn az orosz erők hét légi- és tíz rakétatámadást hajtottak végre, ezenfelül több mint 15 alkalommal nyitottak tüzet rakéta-sorozatvetőkkel az ukrán katonák állásaira és a települések polgári infrastruktúrájára. A rakétacsapásokhoz továbbra is széles körben használnak Sz-300-as légvédelmi rakétákat – írta a vezérkar.

A kijevi katonai vezetés arról számolt be, hogy a nap folyamán az ukrán légierő gépei kilenc csapást mértek az orosz hadsereg élőerő- és katonai felszereléseinek koncentrációs területeire, valamint egy csapást egy légvédelmi rakétarendszerére. 

Az ukrán erők megsemmisítettek egy orosz Orlan-10 típusú drónt. 

Az ukrán rakéta- és tüzérségi egységek két orosz parancsnoki állást és egy élőerő-összpontosulást találtak el.

Olekszij Prokugyin, a dél-ukrajnai Herszon megye kormányzója a Telegramon arról adott hírt, hogy az orosz hadsereg légierővel és tüzérséggel támadta egész nap Beriszlav városát, aminek következtében az eddigi információk szerint három civil sérült meg. Hozzátette, hogy a sérültek közül ketten súlyos állapotban vannak.

 

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek