Közélet

Őrjöngenek a törökök: egy orosz politikus szerint a földrengést kihasználva el kellene foglalniuk Isztambult

Szemjon Bagdaszarov szerint válság van Törökországban, ezt pedig ki kellene használnia az orosz hadseregnek, méghozzá úgy, hogy visszaveszi azt, ami történelmileg az övé.

Elképesztő nyilatkozatot idéz egy török portál: az örmény származású orosz politikus, Szemjon Bagdaszarov szerint Oroszországnak ki kellene használnia, hogy Törökország nehéz helyzetben van a földrengések miatt, és így elfoglalhatná Isztambult.

ISTANBUL, TURKEY - AUGUST 11: The Super Moon sinks behind the Hagia Sophia Mosque on August 11, 2022 in Istanbul, Turkey.
Fotó: Getty Images

A Haber7com szerint Bagdaszarov nem először uszít a törökök és Erdogan elnök ellen, ám ez az eddigi legsúlyosabb kijelentése. Bagdaszarov – akinek semmilyen pozíciója nincs az orosz kormányban – egy műsorban arról beszélt, hogy Törökország a természeti csapással van elfoglalva, amelyben 50 ezernél is többen haltak meg, és számítások szerint 84 milliárd dolláros kárt okozott a gazdaságnak. Ez pedig szerinte jó alkalom arra, hogy Oroszország visszavegye azt, ami az övé, például Isztambult, ami történelmileg hozzá tartozott.

Használjuk ki a lehetőséget. Istennek hála, válság van náluk! Legyen újra kereszt a Hagia Sophián

– közölte Bagdaszarov, ami természetesen óriási vihart kavart a török médiában. Igaz, több politikai újságíró is arra hívta fel a figyelmet, hogy nem szabad adni egy bukott orosz politikus nyilatkozatára.

 

 

Törökország földrengés orosz-ukrán háború Isztambul
Kapcsolódó cikkek