Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt egy milánói kórház kardiológiai intenzív osztályán kezelik – közölte egy politikai forrás szerdán a Reuters hírügynökséggel. A 86 éves médiamágnás és négyszeres egykori államfő a közelmúltban többször is betegeskedett.

MILAN, ITALY - NOVEMBER 19: Senator and President of Forza Italia Silvio Berlusconi attends the inauguration of the new headquarters of the Lombardy regional coordination of Forza Italia on November 19, 2022 in Milan, Italy.
Fotó: Getty Images

Korábban koronavírussal fertőződött meg, majd kétoldali tüdőgyulladással bekerült a milánói San Raffaele-kórházba, hónapokkal később pedig egy monacói kórházba szállították szívelégtelenség miatt. 

Hét évvel ezelőtt Berlusconi súlyos aortabillentyű-műtéten esett át. 

A volt miniszterelnök kijelentette, hogy elindul az államfői választáson is, de később a Hajrá, Olaszország! közölte, hogy a pártelnöke visszamondja az indulását, tavaly nyáron a párt bekerült a kormánykoalícóba. Noha Meloni Ukrajna támogatását ígérte, Berlusconi többször megkérdőjelezte a szavait, Kijevet vádolva a háborúért, igaz, arra is fény derült, hogy a háborút elindító Vlagyimir Putyin orosz elnökkel baráti üzeneteket és ajándékokat váltott. Silvio Berlusconi és Volodimir Zelenszkij a sajtóban üzengettek is egymásnak