Közélet

Kijev és a Nyugat az orosz fiatalokat használná szabotázsra az FSZB szerint

Az orosz fiatalok az ukránok célpontjai az ideológiai háborúban – közölte az FSZB vezetője, aki szerint egyre agresszívabban próbálják őket befolyásolni.

Az orosz fiatalokat akarják megnyerni szabotázsakciók kivitelezésére az ukrán különleges alakulatok és nyugati segítőik – közölte kedden Alekszandr Bortnyikov FSZB-vezér, aki szerint erőteljes ideológiai indoktrinációba és toborzásba kezdtek a fentebbi csoportok.

szabotázs
Fotó: Shutterstock (illusztráció)

A Nemzeti Terrorellenes Bizottság előtt Bortnyikov arról is beszélt, hogy főként a fiatalokat akarják terrortámadásokra, szabotázsra és szélsőséges tevékenységre buzdítani, miután április 2-án Vladlen Tatarszkijjal merénylet végzett egy Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezérhez köthető szentpétervári kávéházban. Oroszország a feltételezett elkövető letartóztatása után Ukrajnát és a bebörtönzött korrupcióellenes aktivista, Alekszej Navalnij támogatóit vádolta az akció elkövetésével – írja az Al-Dzsazíra.

Orosz tinédzserek százait tartóztatták le egy új szubkultúra miatt

Oroszországban az elmúlt hetekben megjelent egy új szubkultúra, amely a Kreml szerint destabilizálhatja az országot. A rendőrség tinédzserek százait tartóztatta le miatta, illetve folyamatosan razziáznak a városokban, különösen a plázák környékén. Az új trendet követő fiatalok magukat PMC Ryodan csoportnak nevezik, és könnyen felismerhetők jellegzetes öltözködésükről és hajviseletükről. A szubkultúrát és annak öltözködési stílusát egy japán manga ihlette.

 

 

ukrán különleges alakulatok orosz fiatalok szabotázs FSZB
Kapcsolódó cikkek