A koreaiak hagyományosan tisztelik a kort, ezért számukra még nálunk is meghökkentőbb lehet, ahogyan az észak-koreai diktátor Kim Dzsongun nagy befolyású húga, a 35 éves Kim Jodzsong az állami médiának nyilatkozva kifigurázta a 80-at taposó Joe Biden amerikai elnök életkorát. 

Fotó: AFP

A hölgy, aki hivatalos pozíciója szerint a Koreai Munkapárt propaganda- és agitációs részlegének az igazgatója, a napokban született washingtoni nyilatkozatra reagált, amelyben Joe Biden és a látogatóban lévő Jun Szukjol dél-koreai elnök abban egyezett meg, hogy kiterjesztik a nukleáris elrettentést a növekvő atomarzenállal rendelkező Észak-Koreával szemben.

Kim Jodzsong szerint erre az lesz Észak-Korea válasza, hogy növelik a nukleáris arzenált, annyival, amennyivel több atomfegyvert az USA és dél-koreai szövetségese hoz a térségbe. A fenyegetések pedig Biden szenilitást jelzik.

A nyilatkozatról a hivatalos helyi hírügynökség jelentése szerint – amelyet a Bloomberg idézett – azt mondta, hogy az „egy elvetemült ellenséges politika produktuma”, és agresszivitást jelez.