Közélet

Medvegyev: szakítsuk meg a diplomáciai kapcsolatokat Lengyelországgal

Durván kirohant Lengyelország ellen Dmitrij Medvegyev volt elnök, az orosz nemzetbiztonsági tanács helyettes vezetője: szerinte a lengyelekkel nincs értelme fenntartani a diplomáciai kapcsolatokat.

„Nincs értelme diplomáciai kapcsolatokat fenntartani Lengyelországgal, ahol csak ruszofóbok vannak a hatalomban” – írta a Twitteren Dmitrij Medvegyev, aki Vlagyimir Putyin elődje volt az államelnöki poszton, és jelenleg az orosz nemzetbiztonsági tanács elnökhelyettese.

Chinese President Xi Jinping visits Moscow
epa10535434 Deputy head of Russia's Security Council Dmitry Medvedev (R) attends the Russia - China talks at the Kremlin in Moscow, Russi 21 March 2023. Chinese President Xi Jinping arrived in Moscow on a three-day visit, which will last from March 20 to 22, according to Russian and Chinese state agencies. Xi Jinping visits Russia on improving joint partnership and developing key areas of Russian-Chinese economic cooperation.  EPA/ALEXEY MAYSHEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT epa10535434 Deputy head of Russia's Security Council Dmitry Medvedev (R) attends the Russia - China talks at the Kremlin in Moscow, Russi 21 March 2023. Chinese President Xi Jinping arrived in Moscow on a three-day visit, which will last from March 20 to 22, according to Russian and Chinese state agencies. Xi Jinping visits Russia on improving joint partnership and developing key areas of Russian-Chinese economic cooperation.  EPA/ALEXEY MAYSHEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT
Oroszország, orosz, Dél-Korea
Fotó: Alekszej Majsev / Szputnyik / Kreml / MTI

A politikus azután posztolt, hogy a lengyel külügyminisztérium közölte: lefoglalták az orosz nagykövetség varsói iskoláját.

Ennek az államnak nem szabad léteznie a számunkra

– írta.

Ha hinni lehet a posztnak, amelyet Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója a saját Twitter-oldalára is megosztott, a bejegyzés még cifrábban ért véget. Medvegyev nemcsak azt rótta fel benne a lengyeleknek, hogy a vezetőik oroszgyűlölők – eddig a Bloomberg is idézte –, hanem azt is hozzátette, hogy „Ukrajna tele van lengyel zsoldosokkal, akiket könyörtelenül ki kell irtani, mint a büdös patkányokat”.  

Az átvett posztra kattintva nem jutunk el Medvegyev eredeti posztjához, a Twitter ugyanis nem mutatja meg, ehelyett azt írja, hogy ez a bejegyzés megsértette a szabályait. Tehát nem ellenőrizhető, hogy valóban – az egyébként provokatív megjegyzéseiről híres – Medvegyevtől származik-e a durva befejezés.

 

lengyel-orosz kapcsolatok diplomáciai kapcsolat Medvegyev
Kapcsolódó cikkek