Közélet

Pisztolyt hord magánál Zelenszkij, és azt mondja, tudja használni

Az ukrán elnök kész haláláig harcolni.

Volodimir Zelenszkij egy interjúban arról beszélt, hogy belső köre mellett haláláig harcolt volna, ha a háború elején az oroszok megrohamozzák kijevi főhadiszállását. A 2022. február 24-i inváziót követő első napokban ukrán tisztviselők elmondták, hogy az orosz hírszerző egységek megpróbáltak behatolni Kijevbe, de vereséget szenvedtek, és nem sikerült elérniük a központban található Bankova utcát, ahol az elnöki irodák találhatók.

Tudok lőni. El tudna képzelni olyan forgatókönyvet, hogy Ukrajna elnökét fogságba ejtik?

– tette fel a költői kérdést a riporternek, egyúttal Zelenszkij meg is válaszolta a kérdést: azt mondta, ez szégyen lenne.

https://www.president.gov.ua/
Zelensky, Zelenszkij, telefonál, hívás, tárgyalás, ukrajna, ukraine
Fotó: President.gov.ua

Közben a brit hírszerzés szerint valószínű, hogy a pénteki rakétatámadásban az országnak nemrégiben juttatott ukrán tartalék egységek és katonai készletek feltartóztatását kísérelték meg – közölte a brit védelmi minisztérium.

Oroszország kinyilvánította, keményen reagál arra, hogy Lengyelország illegálisan elfoglalta varsói nagykövetségi iskoláját, amit a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezmény kirívó megsértésének nevez. Szergej Andrejev, Moszkva lengyelországi nagykövete szombaton azt mondta az orosz állami hírügynökségeknek, hogy a lépés törvénytelen volt, de Lengyelország szerint jogában áll visszavenni az épületet.

 

Zelenszkij pisztoly interjú
Kapcsolódó cikkek