Közélet

Oroszországnak esze ágában sincs felhagyni az ukrajnai harcokkal

A Kreml ellenzi az ukrán konfliktus befagyasztását – mondta el Dmitrij Peszkov. A Kreml szóvivője hozzátette, hogy Oroszország el fogja érni a céljait, ha kell katonai erővel, vagy más rendelkezésre álló eszközökkel.

Oroszország nem hagy fel a háborúval és továbbra is a céljai elérésén fog dolgozni Ukrajnában – közölte a Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov. Elmondta, hogy nem fogják engedni, hogy a háború megrekedjen a jelenlegi helyzetben.

RUSSIA-POLITICS-PUTIN-PRESSER
Kremlin spokesman Dmitry Peskov moderates Russian President Vladimir Putin's annual press conference at the Manezh exhibition hall in central Moscow on December 23, 2021. (Photo by NATALIA KOLESNIKOVA / AFP)
Fotó: AFP

Egyetlen elfogadható végkimenetele van a különleges katonai műveletnek: el kell érni a céljainkat, vagy erővel, vagy bármilyen más eszközzel 

– fogalmazott a szóvivő. Szerinte semmi esély arra, hogy a harcok alább hagyjanak. Arra a kérdésre, hogy Moszkvának van-e elképzelése a béketárgyalásokat illetően nem felelt Peszkov. Azt sem kommentálta, hogy országa számára mi lenne a háború ideális végkimenetele – írta meg a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Túl korai erről beszélni, egyértelmű, hogy még nem állnak fenn a béke feltételei. A különleges katonai művelet folytatódik 

– mondta.

Az orosz hadsereg kiverte Belgorodból a diverzánsokat, több mint 70 támadó halt meg

Vjacseszlav Gladkov, Belgorod régió kormányzója délután feloldotta az előző nap bevezetett terrorelhárítási műveleti állapotot, miután a védelmi minisztérium szerint legyőzték az Oroszországba betörő fegyvereseket.

Korábban a német kancellár, Olaf Scholz kijelentette, hogy a béketárgyalásoknak nem szabad a konfliktus befagyasztását jelenteniük. Más nyugati vezetők is hasonló állásponton vannak. Rishi Sunak brit miniszterelnök egy beszédében bírált minden olyan elképzelést, ami úgy rendezné Ukrajna ügyét, hogy az elcsatolt területeket az ország nem kapja vissza.

A kijevi kormány is közölte, hogy nem a harc befagyasztása, hanem egy egyértelmű békeszerződéssel kell, hogy a harc véget érjen.

 

háború Ukrajna Oroszország
Kapcsolódó cikkek