A koronavírus ellen beoltottak száma 6 422 428, közülük 6 211 092-en a második, 3 905 414-en a harmadik, 425 910-en már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a Koronavírus Sajtóközpont az összesített adatokat ismertetve szerdán.

20220108 Nyíregyházafotó: Pusztai Sándor PS Kelet-MagyarországA kórházi oltópontokon kívül, január négy hétvégéjén a házorvosoknál is fel lehet venni a vakcinát, előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval.képen: Dr. Soós Zoltán háziorvos 20220108 Nyíregyháza
fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország
A kórházi oltópontokon kívül, január négy hétvégéjén a házorvosoknál is 
fel lehet venni a vakcinát, előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval.
képen: Dr. Soós Zoltán háziorvos
Fotó: Pusztai Sándor / Kelet-Magyarország

A múlt héten 103 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 202 990-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

– írták. Az előző héten meghalt egy beteg, ezzel az elhunytak száma 48 874-re emelkedett.

A gyógyultak száma eközben folyamatosan nő, jelenleg 2 152 155, az aktív fertőzötteké viszont 1961-re csökkent. Jelenleg 67 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hárman vannak lélegeztetőgépen.

NNK: tovább csökken a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – tudatta a Nemzeti Népegészségügy Központ (NNK) a honlapján szerdán.

A vizsgált települések zömében a tendencia stagnáló, csökkenés Békéscsabán, Győrben, Pécsett, Szegeden és Tatabányán látható, 

egyedül Kecskeméten figyelhető meg emelkedés

– jelezték, kiemelve, hogy a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 10 helyszínen az emelkedett, 12 városban pedig a mérsékelt tartományba sorolható.

Az uniós digitális Covid-igazolvány mintájára globális egészségügyi igazolványt adna ki a WHO

A globális egészségügyi igazolvány megkönnyítené a mobilitást és a polgárok védelmét világszerte a jelenlegi és jövőbeli egészségügyi veszélyekkel, köztük a világjárványokkal szemben.