Közélet

Orosz rakéták záporoztak egy ukrán katonai repülőtérre

Az ukrán légierő lelőtt 13 orosz rakétát, amikkel a nyugati Hmelnyickij régióban lévő katonai repülőteret támadták volna meg. A rakétákat a Kaszpi-tenger térségéből lőtték ki.

Oroszország 13 rakétát lőtt ki a nyugati Hmelnyickij régióban lévő ukrán katonai repülőtérre. A légvédelemnek sikerült az összes cirkálórakétát lelőnie. A támadás a Kaszpi-tenger térségéből indult.

Russian Tupolev Tu-95 turboprop-powered strategic bombers fly above the Kremlin during a rehearsal for the Victory Day military parade in Moscow on May 4, 2018. Russia celebrates the 73rd anniversary of the 1945 victory over Nazi Germany on May 9. (Photo by Yuri KADOBNOV / AFP)
Fotó: AFP

A régió megbízott kormányzója, Szerhij Tyurin elmondta, hogy a támadást a Hmelnyickij régióhoz közeli Vijszk repülőtérre irányították – írta meg a Guardian

A rakétákat Tupolev Tu–95-ös bombázókból indították.

Az ukrán tüzérség Zaporizzsja régióban vette tűz alá az orosz kézen lévő Novohorivka falut. A támadásban egy ember meghalt, egy pedig megsérült.

A Kreml állítása szerint folyamatosan érkeznek a katonák az orosz hadseregbe

Az orosz védelmi miniszter azt mondta, hogy a nyugati országok a világ minden tájáról összeszedett maradék harcászati eszközöket szállítanak Ukrajnának.

Eközben az ukránok is megdolgoztatták az orosz légvédelmet. Egy drón repült be a dél-oroszországi Kurszk város felé, nem messze az ukrán határtól. A légierő lelőtte a drónt, sem kár, sem emberi sérülés nem történt. Az oroszok azt is közölték, hogy ukrán fegyveresek megpróbáltak áttörni a határon Oroszország déli részén, de a határőrség megállította ezeket a kísérleteket.

A Kyiv Independent szerint az oroszok Szumi régiót is támadták. 

A lap 147 robbanásról a térségben, kilenc községet értek a lövedékek. 

Halálos áldozat nincs, viszont egy ember megsérült és lakóépületekben keletkezett kár. Az ukránok azt közölték, hogy a támadásokat aknavetőkkel és tüzérségi ágyúkkal hajtották végre, valamint légi csapásokról is szólnak a hírek. Szumi régió jelentős részét már visszafoglalták az ukránok, azóta folyamatosak az oroz támadások a terület ellen.

 

rakéta Szumi repülőtér Oroszország
Kapcsolódó cikkek