Közélet

Zelenszkij szülővárosát is rakétatámadás érte az éjjel

Az orosz erők civil épületeket, köztük egy ötemeletes lakóházat is eltaláltak. A Kijev elleni éjszakai rakéta- és dróntámadásokat sikeresen semlegesítették a légvédelmi erők.

Éjjel Ukrajna egész területén megszólaltak a légvédelmi szirénák, mivel az ország több részét, köztük a fővárost is orosz rakéták és drónok vették célba – írja a BBC. A kijevi légvédelmi rendszerek az éjszaka folyamán sikeresen visszaverték a légitámadásokat, az orosz rakétákat megsemmisítették – közölték a fővárosi régió katonai igazgatása. 

Rescuers Seek To Save Boy From Rubble Of Fatal Missile Attack On Homes In Kryvyi RihDecember 16, 2022, Kryvyi Rih, Dnipropetrovsk Oblast, Ukraine: These images show a house in Kryvyi Rih after it was hit by a Russian missile on Friday (16December2022).. .The Russian attack took three lives. A 64-year-old woman and a young couple died. Their little son still remained under the rubble of the house, according to Dnipropetrovsk regional governor Valentyn Reznichenko.. .Thirteen people were injured. Including four children - all of them are in the hospital...Where: Kryvyi Rih, Dnipropetrovsk Oblast, Ukraine.When: 16 Dec 2022.Credit: Valentyn Reznichenko/Dnipropetrovsk OVA/Cover Images..**EDITORIAL USE ONLY. MATERIALS ONLY TO BE USED IN CONJUNCTION WITH EDITORIAL STORY. THE USE OF THESE MATERIALS FOR ADVERTISING, MARKETING OR ANY OTHER COMMERCIAL PURPOSE IS STRICTLY PROHIBITED. MATERIAL COPYRIGHT REMAINS WITH STATED SUPPLIER. december 2022
Fotó: Cover Images (illusztráció)

Zelenszkij szülővárosát, Krivij Rih központját is rakétatámadás érte az éjjel, és a légi csapások több épületet, köztük egy ötemeletes lakóházat is eltaláltak 

– jelentették az ukrán hatóságok.

A város polgármestere arra figyelmeztetett, hogy még mindig lehetnek emberek a romok alatt. Szerhij Lisak, a dnyipropetrovszki terület kormányzója a Telegramon osztott meg egy képet, amely szerinte a város elleni éjszakai orosz támadás okozta károkat mutatja. A regionális kormányzó megerősítette, hogy a Krivij Rihben történt támadásnak három halottja van, valamint 25 sérültje.

„Halottak és sebesültek is vannak” – írta, és felhívta a lakosság figyelmét, hogy ne hagyják figyelmen kívül a légiriadót, mivel a helyzet még mindig veszélyes.

 

Krivij Rih Kijev támadás
Kapcsolódó cikkek