Emelné a szolgáltatás díját a Fővárosi Vízművek. Csörnyei Géza vezérigazgató mindezt azzal indokolta egy szombati sajtótájékoztatón, hogy a budapesti fogyasztók a 2009-es szinten, de 2012-ben fixált árakon jutnak hozzá az ivóvízhez – számolt be a Híradó.hu.  

Fotó: Mirkó István / Magyar Nemzet

Az áremelést az MSZP-s főpolgármester-helyettes is támogatja, a portál beszámolója szerint Tüttő pert is indít a Magyar Energia- és Közműszabályozási Hivatal ellen, hogy megtudja, mennyibe kerül egy köbméter víz kitermelése és csővezetéken való szállítása a fővárosban. 

 

Ma ott tartunk, hogy a vízdíj nem elegendő arra sem, hogy kitermeljük a vizet és eljuttassuk a háztartásba, a csövek nélkül

 

 – mondta Tüttő Kata, Budapest főpolgármester-helyettese. 

Nemrég Tarlós István volt főpolgármester a Kossuth Rádió reggeli műsorában arra emlékeztetett, hogy 2010-ben súlyos pénzügyi helyzetben vette át a főváros irányítását. Demszky Gábortól mintegy 

180 milliárd forintos adósságot örökölt. Több budapesti cég pedig külföldi befektetői kézre került. Ennek az egyik eleme volt a víz- és csatornázási művek 1997-es privatizálása, amelyeknek a külföldi tulajdonosa 11 év alatt 50 milliárd forintnál is nagyobb összeget vittek ki az országból sikerdíj és címén. 

A Tarlós István vezette főváros 2012-ben visszavásárolta a Fővárosi Vízműveket, a korábbi magánosítás miatt pedig hűtlen kezelés gyanújával nyomozás indult. 

Tüttő Kata azt is mondta, hogy továbbra sincs fedezet a budapesti vízműhálózat érdemi fejlesztésére, csak tűzoltás folyik, ezért a fővárosban működő vállalkozások esetén emelni kellene a vízdíjat. 

A BKK drasztikusan drágítja a vonaljegyek árát szeptembertől

Egy vonaljegy 450 forintba kerül majd, a buszokon megvásárolható jegy 600 forint, a tízes gyűjtőjegy négyezer forint lesz.