Közélet

Brutális csapást mértek az ukránok egy orosz konvojra – videó

Zaporizzsja régióban rakétacsapásokkal semmisítettek meg az ukránok egy orosz konvojt. Az esetről videófelvétel is készült, ami felkerült a Twitterre. A felvételen az látszik, hogy az orosz egységek teljesen megsemmisültek, túlélőkről nincs hír.

Felkerült a Twitterre egy videó, amin az látszik, hogy az ukránok lecsapnak egy orosz konvojra. A támadásban a jelek szerint nem maradtak túlélők.

Fotó: AFP

A rövid videón az látszik, hogy az orosz konvoj teljesen megsemmisül. A hozzá fűzött kommentár szerint a támadás a zaporizzsjai régióban történt. Az ukránok GMLRS-rakétákkal támadtak – számolt be a Mandiner.

Korábban az orosz hadsereg déli parancsnoksága jelezte, hogy légicsapásokat mértek ukrán egységekre. Az orosz támadásban két ukrán lőszerraktár megsemmisült.

Oroszország légicsapásokkal megsemmisített két ukrán lőszerraktárt

Sorozatos ukrán támadásokról, valamint szilárd orosz védelemről számolt be a TASZSZ hírügynökség. Orosz katonai források szerint az ukránok nagy erőkkel próbálnak utat törni a keleti fronton, Bahmut környékén, illetve hírszerző csapatok Herszonba igyekeztek átjutni a Dnyipro folyón. Az oroszok azt közölték, hogy számos ukrán katonát és felszerelést megsemmisítettek.

Az ukránok csapatok a keleti fronton naponta több támadással is próbálkoznak, azonban az oroszok mélyen beásták magukat. Oroszország híri szerint pénteken az oroszok 4 ukrán rohamot is visszavertek Liszicsanszk és Bahmut környékén. Eközben egy ukrán beszivárgó csapat lebukott, miközben a Dnyipro folyón próbáltak átkelni. Az oroszok a csónakjaikkal együtt megsemmisítették őket. A 12 fős alakulat vélhetően hírszerzési tevékenység miatt akart bejutni Herszon térségbe.

 

Bahmut hadsereg Herszon front légicsapás
Kapcsolódó cikkek