Közélet

Egy ukrán karatemester végezhetett az orosz tengeralattjáró-parancsnokkal

Egy 64 éves férfit gyanúsítanak Sztanyiszlav Rzsickij megölésével, a hatóságok letartóztatták.

Letartóztatta az orosz rendőrség azt a férfit, akit Sztanyiszlav Rzsickij orosz tengeralattjáró-kapitány megölésével gyanúsítanak. Mint arról a Világgazdaság is beszámolt: reggeli futása közben lőtték le hétfőn Rzsickijt Krasznodar városában. 

Stanislav Rzhitsky
Fotó: Twitter / Anton Gerashchenko

A rendőrség szerint a merényletet Szerhij Denyiszenko követte el. Az 1959-es születésű ukrán férfi karatemesterként dolgozott Szumi városában, az egyik harcművészeti szövetséget is vezette, rendszeresen indított adománygyűjtéseket Ukrajna, az ukrán hadsereg számára. 

A hatóságok Tuapsze városában fogták el, nagyjából 120 kilométerre Krasznodartól – írja a Newsweek című lap. 

Orosz lapértésülések szerint a gyilkossághoz használt pisztolyt és a hangtompítót is megtalálták Denyiszenko szállásán. 

Rzsickij parancsnokként szolgált az orosz flottában, egy olyan tengeralattjárót irányított, amely Kalibr cirkálórakétákkal bombázta Ukrajnát a háború során, több városban is civilek haltak meg az ilyen támadásokban. Legalábbis az ukránok szerint, mert a férfi apja szerint Rzsickij már az invázió megkezdése előtt kilépett a flottától. Az utóbbi időben egy toborzóirodánál dolgozott. 

A hírek szerint a merénylő a népszerű sportalkalmazás, a Strava applikáció segítségével nyomozta le áldozatát, Rzsickij ugyanis rendszersen posztolta ott a futásait. 

 

Krasznodar Sztanyiszlav Rzsickij Ukrajna
Kapcsolódó cikkek