Közélet

Lelőtték az orosz tengeralattjáró-parancsnokot, aki közzétette reggeli edzése útvonalát

Sztaniszlav Rzsickij megosztotta az interneten, merre szokott futni. Hiba volt.

Reggeli futása közben lőtték le hétfőn Sztaniszlav Rzsickijt, aki a Fekete-tengeren volt egy tengeralattjáró parancsnoka, és aki egy ukrán halállistán is szerepelt. Az orosz nyomozó hatóságok közlése szerint a gyilkosság Krasznodar városában történt.

A katonatiszt címét és más személyes adatait korábban közzétették a Béketeremtő ukrán weboldalon is, amely Ukrajna ellenségeit gyűjti. 

Kedden Rzsickij fotóján a vörös likvidálva felirat szerepelt.

Man,Looking,Through,The,Scope,On,His,Wooden,Rifle,Gun
Fotó: Shutterstock

Az ukrán belügyminisztérium tanácsadója, Anton Gerascsenko a Twitter-oldalán csak arról írt, hogy az oroszok szerint az ukránok állhatnak a merénylet mögött, ám arról nem, hogy jogosak-e a vádak – írja a Reuters.

Egy orosz Telegram-csatorna szerint a támadó egy alkalmazás segítségével követhette az orosz katonát, aki megosztotta reggeli edzése útvonalát és eredményeit egyaránt. Rzsickij volt a mozgósítás helyettes vezetője Krasznodarban, és korábban ő volt a városról elnevezett tengeralattjáró parancsnoka is. Négy lövés találta el, és a helyszínen meghalt a hatóságok szerint.

Az ukrán halállistáról már legalább két másik nevet kihúztak korábban, miután tavaly augusztusban pokolgép ölte meg Darja Duginát, míg áprilisban szintén bombamerénylet végzett Vladlen Tatarszkijjal.

 

Anton Gerascsenko katona áldozat gyilkosság
Kapcsolódó cikkek