Közélet

Újabb területeket szabadítottak fel az ukránok

Az ukrán erők Bahmut városától délre törnek előre, amelyet az orosz hadsereg májusban, hónapokig tartó véres küzdelem után foglalt el.

Az ukrán erők orosz támadásokat vertek vissza az ország északkeleti részén fekvő Harkiv régióban, a hadsereg az elmúlt héten több négyzetkilométert foglalt vissza a keleti fronton – számolt be hétfőn az ukrán védelmi miniszter helyettese. 

SES of Ukraine conducts controlled detonation of World War II shells and VOG-25 grenade launcher rounds
Fotó: AFP

A helyzet Kupjanszk irányában nehéz. Az ellenség nem adja fel előrenyomulási terveit, további erőket vonultat fel

– mondta Hanna Maljar az állami televízióban. Tájékoztatása szerint Oroszország a Harkiv környéki Kupjanszk város felé támad. Elmondta, hogy az ukrán erők Bahmut városától délre törnek előre, amelyet az orosz hadsereg májusban, hónapokig tartó véres küzdelem után foglalt el. 

A településnél az ukránok az elmúlt héten újabb három négyzetkilométernyi területet szabadítottak fel.

Maljar szerint nem történt jelentős változás a déli térség helyzetében, ahol az ukrán erők megpróbálják megosztani az orosz erőket és elérni az Azovi-tengert.

Nem szabad alábecsülnünk az ellenséget. Mindannyiunknak türelmesnek kell lennünk, és támogatnunk kell a fegyveres erőinket

– hangoztatta a miniszterhelyettes. Az ukrán hadsereg korábban azt közölte, hogy győzelmet aratott a délkeleti fronton, a nemrég felszabadított Urozsajne faluból nyomulva előre. 

 

Borítókép forrása: Anadolu Agency via AFP

 

ukrán ellentámadás Kupjanszk ukrajnai háború Harkiv
Kapcsolódó cikkek