A Rajko Mitic Stadion az ország legnagyobb sportlétesítménye, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) határozata miatt azonban zárt kapuk mögött rendezik a 20.45-kor kezdődő Szerbia–Magyarország Eb-selejtezőt, noha hivatalosan 51 755-en is elférnének benne. Szerbiának egyébként nincs kifejezetten nemzeti stadionja, bár a megépítése tervben van. A válogatott általában a legsikeresebb klubcsapat, a Crvena zvezda otthonában játssza hazai mérkőzéseit. Az aréna 1963-ban egy korábbi létesítmény helyén épült, 2014-ben vette fel a belgrádi együttes egykori legendás játékosának, Rajko Miticnek a nevét.

City,Of,Rio,De,Janeiro,,Brazil,South,America.,December,2021
A riói stadionhoz hasonlítják a szerbiai létesítményt

Érdekes módon ugyanitt 110 ezer ember is látott már meccset, a nézőcsúcsot ráadásul nem más, mint a Ferencváros ellen jegyezték fel, 1975. április 23-án. A Fradi 2-2-es döntetlent ért el a Crvena zvezda elleni KEK-elődöntő visszavágóján, ezzel a fiatal magyar bejutott bejutott a Kupagyőztesek Európa-kupája döntőjébe. 

A pokoli hangulatú összecsapásra máig sokan emlékeznek a határ egyik és másik oldalán is.

Az FTC a második számú kontinentális kupasorozatban egy budapesti 2-1-es győzelem után utazott a belgrádi találkozóra, melynek a Crvena zvezda volt az abszolút esélyese. Belgrádba akkoriban 4-6 óra alatt lehetett Budapestről közúton eljutni. Csupán kétbusznyi szurkoló kísérte el a zöld-fehéreket. Jugoszlávia ugyan szocialista államnak számított, de csak külön engedéllyel lehetett belépni az országba. 

A stadionban nem voltak székek, így hivatalosan 96 070 belépőjegyet adtak el a mérkőzésre, amelyet a becslések szerint végül legalább 110 ezren néztek végig. Igazi drámának voltak szemtanúi, hiszen a vendég ferencvárosiak szereztek vezetést, majd a zvezda ugyan fordítani tudott, miközben egy magyar játékost is kiállítottak, az FTC emberhátrányban is egyenlített, ami egyben a továbbjutást jelentette a számára. 

Luxusapartmanokat épít és folyamatosan jótékonykodik – a Fradi új edzője, Dejan Stankovic üzletembernek sem utolsó

Stankovicék építőipari cégének munkái New York, London és Párizs szellemiségét elevenítik meg.

A korabeli beszámolók alapján a Magyar Televízió a közvetítési jogokat csak az utolsó pillanatokban tudta megszerezni. Noha a helyszínre érkező Fradi-drukkerekhez néhány vajdasági magyar is csapódott, a hazai tábor így is elképesztő túlerőben volt. 

A stadionban az 1972–1973-as bajnokcsapatok Európa-kupájának döntőjét, valamint az 1976-os Európa-bajnokság fináléját rendezték. Az UEFA zárt kapus büntetése azt jelenti, hogy a 14 évnél fiatalabbak a kísérőikkel jelen lehetnek, így mégsem lesz teljesen üres.

Érdekességként lehet megemlíteni azt, hogy 2011-ben Vlagyimir Putyin is járt itt, amikor belgrádi látogatása alkalmával a Crvena zvezda és a szentpétervári Zenit ifjúsági csapatai játszottak egymással. A France Football 2020-as felmérése szerint a szerb Marakana egy harmincas listán a leghangulatosabb focistadionok között a negyedik helyet foglalta el. Az idén 60 éves létesítményről az év elején 

felröppentek olyan hírek, hogy felújítják, később pedig az is, hogy inkább újat építenek a helyébe 120 millió euróból.

Egyelőre nincs végleges döntés, de az új arénáról továbbra sem tettek le, amely feltehetően 4-5 évig épülne, így addig a zvezda is kénytelen lenne máshol játszani.