Közélet

Orosz dróntámadás érte Odesszát, többen meghaltak

Az ukrán légvédelem több iráni gyártású drónt lelőtt. A hajnali támadásban legalább két civil meghalt.

Huszonöt orosz drón támadta meg az ukrajnai Odessza régió egyik dunai kikötőjét vasárnap kora hajnalban, megrongálva a helyi infrastruktúrát. A dunai hajózási infrastruktúrát ért légicsapásban legalább két polgári személy megsérült – közölte az ukrán déli hadszíntéri parancsnokság a Telegram-fiókján. 

Ukrainian soldiers of the 24th Brigade test FPV drones in DruzhkivkaDRUZHKIVKA, UKRAINE - AUGUST 29: A Ukrainian soldier of 24th brigade prepares equipment of FPV drones as the Russia-Ukraine war continues, outside of Druzhkivka, Ukraine on August 29, 2023 Wolfgang Schwan / Anadolu Agency (Photo by Wolfgang Schwan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: AFP

Az ukrán légvédelem a 25 iráni gyártású, Sahíd típusú drón közül 22-t lelőtt 

– közölte a légierő, hozzátéve, hogy a légicsapás három és fél órán át tartott, és a keletkezett tüzet gyorsan eloltották. A Duna alsó szakasza egyre fontosabb szerepet játszik az ukrán gabonaexportban azóta, hogy az ENSZ és Törökország által tető alá hozott fekete-tengeri gabonaexport-megállapodás júliusban összeomlott. 

Egyes ukrán médiabeszámolók szerint robbanások voltak a romániai Galachoz közeli Reni kikötőjében, amely a két jelentős dunai folyami kikötő egyike Ukrajnában. Mindeközben ideiglenesen felfüggesztették a forgalmat a Krím félszigetet Oroszországgal összekötő hídon – közölte a létesítményt működtető orosz cég vasárnap hajnalban a Telegram-fiókján, anélkül, hogy további információkat adott volna a lépésről. 

A Krími hidat az elmúlt hónapokban több légi és tengeri dróntámadás érte

A háború legnagyobb dróntámadását indította Oroszország ellen Kijev

Ukrajna egyre gyakrabban indít támadást orosz területek ellen.

 

Oroszország Krím légierő légicsapás
Kapcsolódó cikkek