Közélet

Egyre forróbb a helyzet a Krím körül: ismét robbanóanyagokkal megrakott eszközöket semmisítettek meg az oroszok

Két támadás indult a Krími híd ellen, robbanóanyaggal megrakott csónakkal próbáltak támadni az ukrán csapatok.

Oroszország több ukrán dróntámadást hiúsított meg az elmúlt órákban az orosz szárazföldet a Krím félszigettel összekötő híd ellen. 

Az orosz védelmi minisztérium a Telegramnak küldött üzenetekben azt írta, hogy a Fekete-tengeren megsemmisült három félig merülő, pilóta nélküli csónak, amelyeket „a kijevi rezsim küldött, hogy terrortámadást hajtsanak végre a Krími híd ellen”. A minisztérium szerint 

két támadás indult a híd ellen: pénteken késő este egy, szombaton hajnalban további két, robbanóanyaggal megrakott csónakkal. 

krím félsziget
Fotó: AFP

A hidat azután építették, hogy Oroszország 2014-ben annektálta a Krím félszigetet. A 2018-ban elkészült híd az Ukrajna elleni orosz invázió kezdete óta kiemelt célpont, egy júliusban végrehajtott támadás súlyos károkat okozott a híd szerkezetében, és két ember halálát okozta. 

A Világgazdaság beszámolt korábban arról, hogy több tucat drónnal támadták meg az ukránok a Krím félszigetet, egy nappal azt követően, hogy csapataik partra szálltak Maiak falu mellett. Orosz források szerint az akkori dróntámadás szintén sikertelen volt, az összes pilóta nélküli repülőt hatástalanították. 

 

Oroszország robbanóanyag dróntámadás
Kapcsolódó cikkek