Közélet

A Hamász felhívásához köthető újabb gyűlést tiltott be a rendőrség

A BRFK felhívja a figyelmet, hogy a betiltott gyűlésen való részvétel szankciót von maga után.

A Hamász felhívásához köthető újabb gyűlést tiltott meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A police.hu oldalon megjelent közlésük szerint egy magánszemély jelentette be, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán pénteken Budapest II. kerületében gyűlést kíván tartani. 

20230602 Nyíregyháza A rendőrségre 2023. június 1-jén délután érkezett bejelentés, mely szerint egy 80 éves, egyedül élő nőt nyíregyházi otthonában holtan találtak.A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.Fotó: Gazdag Mihály GMKelet-Magyarország
A rendőség megakadályoz minden olyan gyűlést, amely a biztonságot veszélyezteti.
Fotó: Gazdag Mihály / Kelet-Magyarország

A főkapitányság a gyülekezési jogról szóló törvény alapján megtiltotta a gyűlés megtartását, mert az a közbékét és a jelenlévők biztonságát is veszélyeztetné. A BRFK felhívja a figyelmet, hogy a betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után – áll a közleményben.

Orbán Viktor: Magyarországon nem lesz terrorpárti tüntetés

A palesztin–izraeli háború kitörése óta Európa-szerte szerveznek tüntetést palesztin csoportok, Orbán Viktor kijelentette, hogy Magyarországon nem lesz szimpátiatüntetés a terrorszervezet mellett.

Korábban megírtuk, hogy a BRFK nem enged semmilyen, a terrorszervezettel szimpatizáló vagy ahhoz bárhogyan kapcsolódó gyűlést megtartani.

A palesztin–izraeli háború kitörése óta Európa-szerte szerveznek tüntetést palesztin csoportok, ám ezek a demonstrációk sehol sem nyerték el a helyi politikusok tetszését. Németországban a hét végi események után a CDU-s politikusok azt kezdték el pedzegetni, hogy a kettős állampolgársággal rendelkezőktől el kellene venni a német állampolgárságukat. De Ausztriában sem fogadták nagy lelkesedéssel a palesztinok gyülekezésének hírét, ahol a fővárosba szerda estére tervezett szimpátiatüntetést betiltották. 

Izrael melletti kiállásra már sor került Budapesten. Novák Katalin köztársasági elnök a Dohány utcai zsinagógában a Mazsihisz szervezésében megtartott, Veled vagyunk, Izrael címmel meghirdetett szolidaritási istentiszteleten vett részt, és emlékezett a izraeli események áldozataira.

 

izraeli háború rendőrség terrorszervezet BRFK szimpátiatüntetés
Kapcsolódó cikkek