Közélet

Megtalálták egy fiatal nő maradványait, akit a Hamász tagjai raboltak el a zenei fesztiválról

A fiatal nő halálának pontos körülményei egyelőre tisztázatlanok. Az sem világos, hol találták meg a holttestét.

Hétfőn találták meg Shani Louk izraeli-német állampolgár holttestét, akit feltehetően az Izraelben megtartott zenei fesztiválról raboltak el a Hamász tagjai. A fiatal nőt a húga azonosította, és megerősítette a testvére halálát az Instagramon. 

An attendee holds an image of German-Israeli woman Shani Louk, as she takes part in a 'Vigil for Israel' opposite the entrance to Downing Street, the official residence of Britain's Prime Minister, in London on October 9, 2023. (Photo by HENRY NICHOLLS / AFP)
Fotó: Henry Nicholls / AFP

Louk elrablásáról felvételek is kikerültek, amelyeken azt lehetett látni, hogy mozdulatlanul feküdt egy teherautó hátuljában, miután elrabolták és elhurcolták. A felvételekből nem derült ki, hogy a nő élt-e még. A The Jerusalem Post cikke szerint Louk édesanyja néhány nappal később azt nyilatkozta, hogy a lánya életben van, és egy gázai kórházban tartják. A nő édesanyja később a német RTL/ntv-nek elmondta, hogy vasárnap értesült arról, hogy lánya már nem él.

Az áldozat unokatestvére elmondta, hogy a család hivatalos értesítést kapott az Izraeli Védelmi Erőktől (IDF) és a ZAKA katasztrófavédelmi mentőszolgálattól, hogy 

Louk koponyájából egy csontot találtak, amely megegyezik a lány DNS-ével.

 

A fiatal nő október 7-én a Reim melletti Supernova zenei fesztiválon vett részt, amikor a Hamász terroristái megtámadták a rendezvényt. Legalább 260 fiatalt öltek meg, akik a hajnali bulikon vettek részt. A fesztiválon egyszer csak megjelentek a fegyveresek a színpadok között, és válogatás nélkül lőttek a menekülő fiatalokra, több izraelit és külföldit is elfogtak és elhurcoltak.

 

izraeli háború Hamász gyilkosság
Kapcsolódó cikkek